LudiPopust logo

Kapadokija, TURSKA! Antalija, Belek, Goreme, Nevsehir! 7 noćenja + AVIO Prevoz

Polasci 01.04.2019 ili 15.04.2019. Termin po izboru!

Super cijena!

699.95 KM
KUPI
POKLONI
PRIJATELJU
Potrebno za prolaz: 1
Do isteka ponude ostalo je

 
LudiPopust pingvin

Opis ponude
Važne napomene
 • Ponuda uključuje:
 1. Povratni let Sarajevo - Antalija na redovnoj liniji Avio kompanije Pegasus preko Istanbula
 2. Avio takse
 3. 7 noćenja u hotelima sa 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
 4. 7 x  doručak iz bogate ponude švedskog stola
 5. 7 x večera iz bogate ponude švedskog stola
 6. Ulaznice i vodiča za objekte koji se obilaze
 7. Prevoz prema programu u klimatizovanom visokoturističkom autobusu
 8. Pratioca grupe
 9. Organizaciju putovanja
 • Termini polazaka i cijena:
 1. 01.04.2019. -  699.95KM
 2. 15.04.2019. - 739.95KM
 • Opcije i cijene birate klikom na KUPI
 • Cijena ne uključuje:
 1. Dodatne troškove i troškove koji nisu predviđeni programom
 2. Doplata za jednokrevetnu sobu
 3. Putno osiguranje
 • Eventualne doplate:
 1. Boravak u jednokrevetnoj sobi 119 EUR 
 2. Fakultativni izleti
 • Fakultativni izleti: 
 1. Dolina Ihlara i podzemni grad sa ručkom 55 EUR
 2. Ortahisar, Love Valley i podzemni grad sa ručkom 55 EUR
 3. Vožnja brodom po rijeci Manavgat sa ručkom 45 EUR
 4. Green Canyon Tour sa ručkom 55 EUR
 5. Izlet u grad Alanya sa ručkom 55 EUR
 6. Turska večer u Kapadokiji 45 EUR
 7. Sema u Kapadokiji 20 EUR 
 8. Vožnja balonom cca 175 EUR (zavisi od vremenskih uslova)
 9. Hamam 35 EUR
 • Kupone nije moguće stornirati

 • Validnost pasoša mora biti duža od 6 mjeseci od planiranog povratka

 • Informacije i rezervacije na email [email protected] ili br. tel. 051/223-111
 • Po kupovini kupona obavezna je potvrda rezervacije (uz broj kupona ili broj VIP kartice) na mail ponuđača [email protected]
 • Kuponi će biti dostupni po prijemu uplate
 • Ukoliko ne dobijete kupon u roku od 48h kontaktirajte Ludi Popust
 • Jedna osoba može iskoristiti neograničen broj kupona
 • Plaćanje nije moguće izvršiti kod samog ponuđača, osim ako nije navedeno u samoj ponudi. U suprotnom, kontaktirajte LudiPopust
 • Načine plaćanja pogledajte OVDJE
 • Za sve eventualne reklamacije obratite se samom ponuđaču
 • Fakturu/fiskalni račun izdaje isključivo davalac usluge/proizvoda
 • Kupone možete štampati iz Vašeg email-a i korisničkog profila
 • Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI turističke agencije Nikal travel
 • Kako preuzeti kupone pogledajte OVDJE

Program putovanja:

Kapadokija je ime za čudesno područije koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, istorijskih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i istoriju ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu! 

1.dan: LET ZA ANTALIJU
Povratni let Sarajevo - Antalija na redovnoj liniji aviokompanije Pegasus preko Istanbula. Na izlazu iz aerodroma Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka. Večera i noćenje.

2.dan: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA
Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Večera i noćenje na području Kapadokije.

3.dan: GÖREME
Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomeni neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po proizvodnji keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4.dan: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA

Doručak. Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

5.dan: KAPADOKIJA ˗ ANTALIJA
Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanahi iz vremena Seldžuka. Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.

6. dan: ANTALIJA ˗ VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

7.dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

8. DAN: POVRATAK KUĆI
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

​Kuponi će biti dostupni po prijemu uplate
 • ​Kupone nije moguće stornirati

Napomene: Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. Letovi se organiziraju na redovnoj liniji aviokompanije Pegasus. Vremena polazaka aviona navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja aviona, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uslovima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uslovi otkaza putovanja putničke agencije Nikal. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. 
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga u toku izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Za državljane BIH na službenoj stranici Ministarstvo vanjskih poslova BiH www.mvp.gov.ba

Dokumenti potrebni za putovanja:
Državljanima BiH viza nije potrebna, dovoljan je pasoš važeći 6 mjeseci nakon povratka. Za ovo putovanja hrvatskim državljanima potreban je pasoš važeći još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja i viza, koja se ishodi putem sistema E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu potražnja vize po cijeni od 179,- kn (s uključenim troškom vize).
 
Opšti uslovi i uputi za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju saglasni ste s navedenim uslovima, stoga molimo cijenjene korisnike da pozorno pročitaju uslove. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 i polica od odgovornosti br. P11-7002579601 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

NIKAL TRAVEL

​Nikal d.o.o. putnička agencija osnovana je 2011. godine i otpočetka se nametnula kao lider u organizaciji putovanja u Tursku.

Sastavni je dio Nikal Travel Group B.V. sa sjedištem u Rotterdamu, Nizozemska.

Grupu čine podružnice u Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji, Letoniji i Estoniji, a u planu su već i otvaranje podružnica i u drugim zemljama.

Nikal putnička agencija izvodi atraktivna putovanja u Tursku i Španiju. Bez obzira na destinaciju ili vrstu putovanja posebnu pažnju posvećujemo najvišoj kvaliteti s odgovarajućim vrhunskim hotelima i odgovarajućom brigom o korisnicima.

Vlastiti čarter letovi iz Zagreba kao polaznom lukom, omogućavaju jednostavan i udoban prijevoz do dalekih destinacija. Pouzdani transferi modernim i klimatiziranim autobusima u zemljama Vašeg putovanja garantiraju opušteno odvijanje programa. Tako bez stresa stižete na cilj Vašeg putovanja. Naši iskusni vodiči u suradnji s provjerenim lokalnim agencijama organiziraju i izuzetno zanimljive izlete na destinacijama.

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s našim partnerima i sponzorima osigurali smo nenadmašiv omjer cijene i kvalitete.

Ukoliko nas još ne poznajete - iskušajte nas. Dozvolite da Vas razmazimo i osigurajte si Vaše putovanje iz snova.

Ugodan odmor i nezaboravno putovanje želi Vam
VAŠ NIKAL TIM.

NIKAL TRAVEL
Nadinska ulica 11; 10 000 Zagreb
Regija

00385/1/555-68-50

http://www.nikal.hr/index.php?plink=index#

email: [email protected]

Potrebni su nam saradnici u Vašem gradu! Dogovorite sve te lude ponude i postanite jedan od agenata Ludog Popusta! Ukoliko imate ludu ideju, kontaktirajte nas!
Neka Vaš "biznis" bude uspješan! Napredujte i dozvolite da Vam dovedemo nove klijente.
Postanite dio tih ludih popusta. Kliknite na ovdje i pošaljite Vaš prijedlog za ponudu dana!
Uz Ludi Popust možete lako i zaraditi!
Sve što trebate jeste da preporučite svojim prijateljima, poznanicima i rodbini sajt LudiPopust.com a mi Vam za svakog referala koji obavi makar jednu kupovinu poklanjamo 2 KM!
Imate želju? Očekujemo Vas prijedlog. Napišite koja je to sjajna ponuda koja bi Vas obradovala, potrudićemo se da je formiramo.
Predloži ponudu

NAŠA OBAVEZA PREMA VAMA

Nama u našem i vašem “Ludom Popustu”, nema ništa tako važno, kao što je odnos prema vama, našim klijentima. Nećemo vas izdati ili iznevjeriti vaše povjerenje. Ako ikada pomislite da ste bilo kojom od vaših kupovina iznevjereni, nazovite nas ili nam pošaljite e-mail i mi ćemo učiniti sve da nepravdu ispravimo.

DO
OVOG
MOMENTA

PRODANO KUPONA:
222018
UKUPNA UŠTEDA:
9335540.24 KM