LudiPopust logo

KIPAR! Nikozija, Kirenija, Famagusta, Salamis! 7 noćenja + AVIO PREVOZ

Čarobni dio Mediterana na Raskrsnici Tri Kontinenta... Termin Po Izboru

Super cijena!

598.00 KM
KUPI
POKLONI
PRIJATELJU
Potrebno za prolaz: 1
Do isteka ponude ostalo je

 
LudiPopust pingvin

Opis ponude
Važne napomene
 • Ponuda uključuje:
 1. 7 noćenja za 1 osobu s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima srednje kategorije
 2. Povratni let iz Zagreba s uključenim aerodromskim taksama
 3. Svi transferi i prevozi prema programu
 4. Vođenje na našem jeziku
 • Termini polazaka i cijena:
 1. 20.10.2017. - 798 KM
 2. 27.10.2017. - 778 KM
 3. 03.11.2017. - 758 KM
 4. 17.11.2017. - 678 KM
 5. 24.11.2017. - 638 KM
 6. 01.12.2017. - 598 KM
 • Opcije i cijene birate klikom na KUPI
 • Cijena ne uključuje:
 1. Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i muzeje koji nisu u programu
 2. Doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 3. Lične troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, te zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • Eventualne doplate (vrše se u agenciji):
 1. Boravak u jednokrevetnoj sobi 150 EUR
 2. Večera 99 EUR/boravak
 • Uslovi za povrat novca:
 1. do 30 dana prije polaska agencija zadržava 10% od cijene aranžmana
 2. od 29 do 22 dana prije polaska agencija zadržava 25% od cijene aranžmana
 3. od 21 do 15 dana prije polaska agencija zadržava 40% od cijene aranžmana
 4. od 14 do 8 dana prije polaska agencija zadržava 80% od cijene aranžmana
 5. od 7 do 0 dana prije polaska i nakon polaska agencija zadržava 100% od cijene aranžmana
 • Validnost pasoša mora biti duža od 6 mjeseci od planiranog povratka
 • Po kupovini kupona obavezna je potvrda rezervacije (uz broj kupona ili broj VIP kartice) na mail ponuđača [email protected]
 • Kuponi će biti dostupni po prijemu uplate
 • Ukoliko ne dobijete kupon u roku od 48h kontaktirajte Ludi Popust
 • Jedna osoba može iskoristiti neograničen broj kupona
 • Plaćanje nije moguće izvršiti kod samog ponuđača, osim ako nije navedeno u samoj ponudi. U suprotnom, kontaktirajte LudiPopust
 • Načine plaćanja pogledajte OVDJE
 • Za sve eventualne reklamacije obratite se samom ponuđaču
 • Fakturu/fiskalni račun izdaje isključivo davalac usluge/proizvoda
 • Kupone možete štampati iz Vašeg email-a i korisničkog profila
 • Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI turističke agencije Nikal travel
 • Kako preuzeti kupone pogledajte OVDJE

​PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: Let za Kipar
Let za Cipar i dolazak u zračnu luku Ercan gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Transfer do našeg hotela na području regije Kirenije ili Famaguste. U hotelu će Vas uz piće dobrodošlice naš pratitelj putovanja još jednom pozdraviti. Smještaj u sobe.

2. dan: Kirenija - GRATIS izlet za Vas
Naš današnji izlet vodi Vas u veličanstveni srednjovjekovni planinski dvorac Sv. Hilarion kojeg svaki posjetitelj sjevernog Cipra jednostavno mora vidjeti. Nakon toga ćemo posjetiti samostan Bellapais koji se ubraja među najljepša remek djela gotske umjetnosti na Bliskom Istoku. Koliko je poznato, prvi redovnici koji su se ovdje nastanili bili su Augustinci. Ovi redovnici su 1187. godine morali pobjeći iz Jeruzalema kojeg je tada bio osvojio turski vladar Saladin. Nakon toga ćemo se odvesti do luke gdje ćemo razgledati impozantnu tvrđavu koja dominira na ulazu u luku. S ove fascinantne građevine pruža se prekrasan pogled na cijeli grad. U tvrđavi se također nalazi muzej starih brodova u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova zajedno s teretima koje su prevozili. Posjetiti ćemo i specijaliziranu trgovinu s modnim proizvodima od kože.

3. dan: Fakultativno - poluostrvo Karpas s uključenim ručkom

Danas imate priliku pridružiti nam se na izletu na poluostrvo Karpas (doplata). Putem ćemo prvo razgledati dvorac Kantara. Na nadmorskoj visini od 630 m na istočnom rubu Besparmak planine nalaze se ostaci ove veličanstvene utvrde iz 10. vijeka. S ove utvrde pruža se nezaboravan i jedinstven pogled na cijeli poluotok Karpas, na doline i plaže ciparske istočne obale, na usamljene uvale duž sjeverne obale i na slikovito nanizane zelene planinske vrhove Besparmak planine. Slijedi daljnja vožnja do poluotoka Karpas kroz prekasan krajolik dina i uz nevjerojatno duge i osamljene pješčane plaže. Šetnja po poluotoku na kojoj ćete vidjeti i divlja krda magaraca, te posjet samostanu Sv. Andrije Apostola.

4. dan: Famagusta - GRATIS izlet za Vas
Naš današnji izlet vodi nas u Famagustu, gradić koji se nalazi na istoku zemlje odmah sjeverno od „zelene linije“. Prije toga slijedi razgledavanje samostana Barnabe, u kojem pravoslavni stanovnici Cipra štuju svog sveca Barnabu koji je zajedno s Pavlom oko 50. g. obznanio novu vjeru. Stari grad Famaguste okružen je venecijanskim gradskim zidinama, dok se noviji dio grada proširio i izvan ovih zidina. Razgledat ćemo slavne gradske zidine, Othellov toranj i bivšu kraljevsku katedralu sv. Nikole. Na našem izletu posjetiti ćemo bescarinsku zonu sa tradicionalnim orijentalnim tepisima.

5. dan: Fakultativno - Pafos (južni Kipar) s ručkom
Danas ćemo na našem izletu (doplata) posjetiti južni Kipar. Vožnja u smjeru Nikozije preko „zelene linije“ (Green line) na južnu stranu Kipra i daljnja vožnja prema Pafosu. Posjetit ćemo crkvu Ayios Paraskevi, razgledati slavne mozaike i kraljevske grobnice. Poslije toga slijedi slobodno vrijeme za posjet pitoresknoj luci u Pafosu. U poslijepodnevnim satima povratak Kireniju i noćenje. Uključen ručak u odličnom restoranu s lokalnim specijalitetima.

6. dan: Nikozija - GRATIS izlet za Vas

Danas posjećujemo Nikoziju, glavni grad Kipra. Od 1974. godine Nikozija je granicom podijeljena na tursko-kiparski i grčko-kiparski dio. (Imaćete mogućnost proći granicu i razgledati južni dio Nikozije). Prošetat ćemo uličicama starog grada Nikozije koji je još posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu. Šetnja do Venecijanskih bedema. Razgledati ćemo Venecijanski stup, te džamiju Arabahmet iz 17. stoljeća (koja nije uvijek otvorena). Na kraju pješačke zone dolazimo do jedne građevine koja izgleda kao crkva ali ima dva turska minareta, a radi se od džamiji Selimija. Ova je građevina izgrađena u 13. stoljeću kao katedrala Sv. Sofije, ali su je Turci 1570. godine pretvorili u džamiju. Nakon toga ćemo posjetiti dva karavan-saraja: Büyük Han i Kumarcilar Han iz 17. Također ćete imati priliku za kupovinu nakita i proizvoda zlata.

7. dan: Salamis - GRATIS izlet za Vas
Nakon doručka krećemo u poludnevni razgled Salamisa - najočuvanijeg lokaliteta iz antičkih vremena na ostrvu. Ovdje ćemo vidjeti izvanredno restaurirani amfiteatar i gymnasium s mramornim kupeljima i mozaicima. Ostaci grada prostiru se u dužini 8 km, a sam grad leži na prekrasnoj plaži. U poslijepodnevnim satima imate priliku pridružiti nam se na fakultativnom izletu (doplata) „Zemlja i ljudi“. Upoznati ćemo svakidašnjicu i prošlost Kipra. Prošetati ćemo živahnim ulicama Bellpaisa, uživati u bogatstvu biljnog svijeta. Šetnja nas vodi do malog mjesta Ozankoy gdje ćemo uživati u kavi na mjesnom trgu, a vidjeti ćemo i demonstraciju proizvodnje poznatog ciparskog sira - Hallumi i drugih ručnih radova stanovnika. Drugi dio izleta, nakon večere (koja nije uključena) vodi nas u ciparsku tavernu gdje ćemo uz „meze“ (sitne prigriske) i neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih pića uživati tipičnoj plesnoj predstavi.

8. dan: Povratni let
Transfer do aerodroma i povratni let.

Mjesta koja ćete posjetiti:

KIRENIJA: Ovaj romantični gradić se nalazi na sjevernoj strani ostrva. Krasi ga bizantska tvrđava s koje se pruža spektakularan pogled na staru luku. Zbog svoj pozicije ispod planinskoga lanca, ugodna ljetna temperatura omogućuje da detaljno istražite lijepe gradske ulice, posjetite restorane ili uživate na netaknutim plažama.

FAMAGUSTA: Čarobni, srednjovjekovni gradić kojeg krase zidine, Othellov toranj, brojne palače i veličanstvena katedrala, nekoć je bio jedan od najbogatijih sredozemnih luka. Famagusta predstavlja jedan od razloga zbog kojih je sjeverni Kipar danas jedno od najposjećenijih područja na otoku. Dodatno će vas osvojiti zbog dugih pješčanih plaža i kristalno čistog mora.

 • 7 noćenja na Kipru uz avio prevoz

 • Kupovinu lokalnih proizvoda i usluga tokom izleta vršite u Vašoj vlastitoj odgovornosti

NIKAL TRAVEL

​Nikal d.o.o. putnička agencija osnovana je 2011. godine i otpočetka se nametnula kao lider u organizaciji putovanja u Tursku.

Sastavni je dio Nikal Travel Group B.V. sa sjedištem u Rotterdamu, Nizozemska.

Grupu čine podružnice u Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji, Letoniji i Estoniji, a u planu su već i otvaranje podružnica i u drugim zemljama.

Nikal putnička agencija izvodi atraktivna putovanja u Tursku i Španiju. Bez obzira na destinaciju ili vrstu putovanja posebnu pažnju posvećujemo najvišoj kvaliteti s odgovarajućim vrhunskim hotelima i odgovarajućom brigom o korisnicima.

Vlastiti čarter letovi iz Zagreba kao polaznom lukom, omogućavaju jednostavan i udoban prijevoz do dalekih destinacija. Pouzdani transferi modernim i klimatiziranim autobusima u zemljama Vašeg putovanja garantiraju opušteno odvijanje programa. Tako bez stresa stižete na cilj Vašeg putovanja. Naši iskusni vodiči u suradnji s provjerenim lokalnim agencijama organiziraju i izuzetno zanimljive izlete na destinacijama.

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s našim partnerima i sponzorima osigurali smo nenadmašiv omjer cijene i kvalitete.

Ukoliko nas još ne poznajete - iskušajte nas. Dozvolite da Vas razmazimo i osigurajte si Vaše putovanje iz snova.

Ugodan odmor i nezaboravno putovanje želi Vam
VAŠ NIKAL TIM.

NIKAL TRAVEL
Nadinska ulica 11; 10 000 Zagreb
Regija

00385/1/555-68-50

http://www.nikal.hr/index.php?plink=index#

email: [email protected]

Potrebni su nam saradnici u Vašem gradu! Dogovorite sve te lude ponude i postanite jedan od agenata Ludog Popusta! Ukoliko imate ludu ideju, kontaktirajte nas!
Neka Vaš "biznis" bude uspješan! Napredujte i dozvolite da Vam dovedemo nove klijente.
Postanite dio tih ludih popusta. Kliknite na ovdje i pošaljite Vaš prijedlog za ponudu dana!
Uz Ludi Popust možete lako i zaraditi!
Sve što trebate jeste da preporučite svojim prijateljima, poznanicima i rodbini sajt LudiPopust.com a mi Vam za svakog referala koji obavi makar jednu kupovinu poklanjamo 2 KM!
Imate želju? Očekujemo Vas prijedlog. Napišite koja je to sjajna ponuda koja bi Vas obradovala, potrudićemo se da je formiramo.
Predloži ponudu

NAŠA OBAVEZA PREMA VAMA

Nama u našem i vašem “Ludom Popustu”, nema ništa tako važno, kao što je odnos prema vama, našim klijentima. Nećemo vas izdati ili iznevjeriti vaše povjerenje. Ako ikada pomislite da ste bilo kojom od vaših kupovina iznevjereni, nazovite nas ili nam pošaljite e-mail i mi ćemo učiniti sve da nepravdu ispravimo.

DO
OVOG
MOMENTA

PRODANO KUPONA:
184421
UKUPNA UŠTEDA:
7596613.10 KM