LudiPopust logo

Ultrazvuk GORNJEG I DONJEG ABDOMENA + Laboratorijske Pretrage - ZU MEDICCARE

Detaljan Izvještaj vašeg Zdravstvenog Stanja!

Super cijena!

44.95 KM
Prodanih kupona: 5
Ponuda je uspjela!
Do isteka ponude ostalo je

 
LudiPopust pingvin

Opis ponude
Važne napomene
 • Ponuda uključuje:
 1. Pregled i konsultacije doktora specijaliste
 2. Ultrazvuk gornjeg i donjeg abdomena
 3. Laboratorijske analize
 • Laboratorijske analize obuhvataju:
 1. Sedimentacija
 2. Kompletna krvna slika
 3. Šećer u krvi
 4. Urin
 5. Aspartat aminotransferaza
 6. Alanin aminotransferaza
 7. Urea
 8. Kreatinin
 • Obavezna kupovina kupona na lični korisnički profil

 • Kuponi će biti dostupni po prijemu uplate i mogu se koristiti odmah

 • Iskoristivost kupona je do 30.12.2022.

 • Svoje kupone možete štampati u štampariji MIKRO PRINT, Jevrejska BB, prvi sprat, lamela 4

 • Povrat novca je moguć i to isključivo u dogovoru sa ponuđačem i dok je ponuda u toku

 • Ukoliko ne dobijete kupon u roku od 48h kontaktirajte Ludi Popust

 • Jedna osoba može iskoristiti neograničen broj kupona

 • Plaćanje nije moguće izvršiti kod samog ponuđača, po cijeni Ludog Popusta, osim ako nije navedeno u samoj ponudi. U suprotnom, kontaktirajte LudiPopust

 • Načine plaćanja pogledajte OVDJE

 • Za sve eventualne reklamacije obratite se samom ponuđaču

 • Obavezna telefonska najava na broj 051/300-466

 • Fakturu/fiskalni račun izdaje isključivo davalac usluge/proizvoda

 • Kupone možete štampati iz Vašeg email-a i korisničkog profila

 • Kako preuzeti kupone pogledajte OVDJE

 • Vaše utiske i impresije prilikom korištenja kupona pošaljite na info@ludipopust.com

Reagujte na vrijeme, jer sa zdravljem nema šale.

Birajte najlakši put do zdravlja!

ZU Mediccare stoji Vam na raspolaganju.

​Povrat novca je moguć i to isključivo u dogovoru sa ponuđačem i dok je ponuda u toku
Obavezna telefonska najava na broj 051/300-466


Sedimantecija ne ulazi direktno u sastav KKS, ali se preporučuje i uglavnom obavlja pri hematološkim pretragama jer ukazuje na moguće postojanje bolesti i prati se pri svim oboljenjima. Ova vrijednost predstavlje brzinu kojom se eritrociti talože na dno uspravno postavljene epruvete. Normalna brzina SE isključuje postojanje bolesti, dok je ubrzana indikator za dalja ispitivanja.


KKS (kompletna krvna slika) je osnovna laboratorijska analiza krvi koja se radi zbog procjene opšteg zdravstvenog stanja i otkrivanja različitih poremećaja poput anemija, infekcija, virusnih oboljenja, stanja uhranjenosti organizma i izloženosti otrovnim materijama. Ovom analizom krvi dobija se uvid u broj i kvalitet eritrocita, trombocita i leukocita.

ŠUK - test nivoa šećera u krvi je test koji podrazumjeva vađenje male količine krvi ili samo par kapi u jutarnjim satima, prije prvog obroka i najmanje 8 sati poslije obroka. Postoje i precizniji testovi koji, ukoliko je potrebno, mogu pomoći dijagnostikovanje šećerne bolesti. Šećerna bolest ili Diabetes melitus je bolest našeg doba. Svake godine širom svijeta sve je veći broj ljudi oboljelih od ovog metaboličkog oboljenja.

Analiza urina je jedna od korisnijih screening  metoda čiji rezultati mogu dati osnovne informacije o stanju metabolizma i o stanju genitalno-urinarnog sistema.

Rutinski pregled mokraće je jedna od osnovnih laboratorijskih analiza. Svaki takav pregled sastoji se od tri dela:

Opis fizičkih i fizičko-hemijskih karakteristika mokraće: izgled, boja, miris, reakcija i specifična težina.
Hemijska analiza. Najčešće hemijske analize su analize na proteine, šećer, ketonska tijela, urobilinogen, bilirubin i nitrite.

Pregled mokraćnog sedimenta tj. mikroskopski pregled taloga koji se dobije nakon što se mokraća centrifugira.
AST (aspartat aminotransferaza) najviše ga ima u jetri i srčanom mišiću, a manje u mozgu, bubrezima, pankreasu, plućima i u nizu drugih organa. Povišene vrijednosti AST-a su prisutne kod infarkta mio karda, mišićne distrofije, kod bolesti jetre (izrazito visoke vrijednosti kod virusnog hepatitisa i u akutnom toksičnom hepatitisu, ciroze jetre...)

ALT (alanin aminotransferaza) povišene vrijednosti ukazuju na akutno oštećenje jetre, najčešće izazvano terapijom antibioticima, unosom gaziranih pića, sokova, a povišene su i kod virusnih hepatitisa, kod bolesti pankreasa (hroničnih i akutni pankreatitis i karcinom) i kod masivnog infarkta.

Urea u krvi najčešće određuje radi procjene funkcije bubrega, ovaj parametar nije dovoljno pouzdan. Zbog toga se urea određuje zajedno sa kreatininom koji je mnogo bolji pokazatelj bubrežne funkcije. Kombinacijom ova dva parametra se može dobiti bolji uvid u stanje organizma i uzrok bolesti ili poremećaja.

Kreatinin nastaje iz kreatina, krvlju dolazi do bubrega gdje se dijelom izlučuje iz organizma. Koncentracija kreatinina u serumu zavisi prvenstveno od glomerularne filtracije, pa je dobar pokazatelj funkcije bubrega.

Iako su ostali parametri u normali, kretinin može da ukaže na smanjenu funkciju bubrega. Zbog toga ovaj nalaz ne treba zanemarivati, čak i ako su vrijednosti samo blago povišene od normalnih.

Kreatinin se obično povećava kada sposobnost bubrega da filtrira tečnost u tijelu opada. Moguće je i da se ove vrijednosti povećavaju i kod izrazito mišićavih osoba, jer se kreatin, supstanca koja se prirodno proizvodi u tijelu koristi kao izvor energije za mišiće, i tamo deponuje, dok se ostatak izlučuje preko bubrega u obliku kreatinina

ZDRAVSTVENA USTANOVA MEDICCARE

Zdrastvena ustanova Mediccare postoji od 2003. godine. Trudimo se da u novom prostoru sa kvalitetnim kadrom i vrhunskim specijalistima budemo lideri medicinske zaštite i dijagnostike.

Preseljenjem u vlastiti prostor u ulici Karađorđeva br. 2 (zgrada Energomonta) nastavili smo pružanje vrhunskih laboratorijskih usluga iz domena:

 • hematologije
 • biohemije
 • imunologije
 • mikrobiologije
 • patohistologije
Oformili smo i ambulantu porodične medicine te sklopili ugovor sa Fondom zdrastvenog osiguranja Republike Srpske. Takođe smo počeli sa razvojem konsultativne specijalističke zaštite.

Zdrastvena ustanova Mediccare Vam, takođe, pruža i usluge iz domena:
 • porodične medicine
 • konsultativne specijalističke zaštite
 • laboratorijske dijagnostike
 • banka matičnih ćelija

U Banjaluci smo oformili i dva terenska tima koji zadovoljavaju potrebe porodične medicine stanovnika mjesnih zajednica Motike i Česma.

ZDRAVSTVENA USTANOVA MEDICCARE
Karađorđeva 2, zgrada Energomonta
Banja Luka

+387(0)51 300 466

http://mediccarebih.com/

email: mediccare@yahoo.com

Potrebni su nam saradnici u Vašem gradu! Dogovorite sve te lude ponude i postanite jedan od agenata Ludog Popusta! Ukoliko imate ludu ideju, kontaktirajte nas!
Neka Vaš "biznis" bude uspješan! Napredujte i dozvolite da Vam dovedemo nove klijente.
Postanite dio tih ludih popusta. Kliknite na ovdje i pošaljite Vaš prijedlog za ponudu dana!
Uz Ludi Popust možete lako i zaraditi!
Sve što trebate jeste da preporučite svojim prijateljima, poznanicima i rodbini sajt LudiPopust.com a mi Vam za svakog referala koji obavi makar jednu kupovinu poklanjamo 2 KM!
Imate želju? Očekujemo Vas prijedlog. Napišite koja je to sjajna ponuda koja bi Vas obradovala, potrudićemo se da je formiramo.
Predloži ponudu

NAŠA OBAVEZA PREMA VAMA

Nama u našem i vašem “Ludom Popustu”, nema ništa tako važno, kao što je odnos prema vama, našim klijentima. Nećemo vas izdati ili iznevjeriti vaše povjerenje. Ako ikada pomislite da ste bilo kojom od vaših kupovina iznevjereni, nazovite nas ili nam pošaljite e-mail i mi ćemo učiniti sve da nepravdu ispravimo.

DO
OVOG
MOMENTA

PRODANO KUPONA:
261451
UKUPNA UŠTEDA:
11172635.04 KM