LudiPopust logo

LIKIJA, Turska: Antalija, Myra, Efez, Pamukkale i Hierapolis. Polazak: 22.04.2019.

7 noćenja + AVIO karta + Doručak + Večera!

Super cijena!

719.95 KM
Potrebno za prolaz: 1
Do isteka ponude ostalo je

 
LudiPopust pingvin

Opis ponude
Važne napomene
 • Ponuda uključuje:
 1. Povratni let Sarajevo - Antalija na redovnoj liniji Avio kompanije Pegasus preko Istanbula
 2. Avio takse
 3. 7 noćenja u hotelima sa 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
 4. 7 x  doručak iz bogate ponude švedskog stola
 5. 7 x večera iz bogate ponude švedskog stola
 6. Ulaznice i vodiča za objekte koji se obilaze
 7. Prevoz prema programu u klimatizovanom visokoturističkom autobusu
 8. Pratioca grupe
 9. Organizaciju putovanja
 • Termini polazaka i cijena:
 1. 22.04.2019. - 759.95KM
 • Cijena ne uključuje:
 1. Dodatne troškove i troškove koji nisu predviđeni programom
 2. Doplata za jednokrevetnu sobu
 3. Putno osiguranje
 • Eventualne doplate:
 1. Boravak u jednokrevetnoj sobi 119 EUR 
 2. Fakultativni izleti
 • Fakultativni izleti (za realizaciju izleta potrebno minimum 10 zainteresovanih): 
 1. Vožnja brodom po rijci Dalyan 39 EUR/osoba
 2. Selo Sirince i kuća Djevice Marije sa ručkom 55 EUR/osoba
 3. Akvarijum u Antaliji 30 EUR/osoba
 4. Hamam 35 EUR/osoba
 • Kupone nije moguće stornirati

 • Validnost pasoša mora biti duža od 6 mjeseci od planiranog povratka

 • Informacije i rezervacije na email [email protected] ili br. tel. 051/223-111
 • Po kupovini kupona obavezna je potvrda rezervacije (uz broj kupona ili broj VIP kartice) na mail ponuđača [email protected]
 • Kuponi će biti dostupni po prijemu uplate
 • Ukoliko ne dobijete kupon u roku od 48h kontaktirajte Ludi Popust
 • Jedna osoba može iskoristiti neograničen broj kupona
 • Plaćanje nije moguće izvršiti kod samog ponuđača, osim ako nije navedeno u samoj ponudi. U suprotnom, kontaktirajte LudiPopust
 • Načine plaćanja pogledajte OVDJE
 • Za sve eventualne reklamacije obratite se samom ponuđaču
 • Fakturu/fiskalni račun izdaje isključivo davalac usluge/proizvoda
 • Kupone možete štampati iz Vašeg email-a i korisničkog profila
 • Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI turističke agencije Nikal travel
 • Kako preuzeti kupone pogledajte OVDJE

Program putovanja: 

Likija je starovjekovna regija koja se nalazila u današnjoj jugozapadnoj Turskoj. Dinamičnoj istoriji pod utjecajem moćnih civilizacija svjedoče atraktivni ostaci gradova iz antike. Osim jedinstvenih antičkih ostataka očarat će vas ugodna klima, gastronomija, kultura i prirodne ljepote. Ne smijete propustiti Efez, jedinstveni lokalitet rimskog grada koji fascinira svojom veličinom i očuvanošću i u čijoj se blizini nalazi kuća Djevice Marije te Pamukkale, kompleks prirodnih termalnih izvora s bazenima u kojima je uživala i Kleopatra, zatim atraktivnu Antaliju i još mnogo toga...

1. DAN: LET ZA ANATALIJU

Povratni let Sarajevo - Antalija na redovnoj liniji aviokompanije Pegasus preko Istanbula. Na izlazu sa aerodroma Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka.Večera i noćenje.

2. DAN: MYRA
Doručak u hotelu. Krećete na izlet duž obale kojom se pružaju predivni prizori. Ubrzo stižete u Myru gdje posjećujete grobnice uklesane u stijene, koje su dio fascinantnih znamenitosti Turske. Tu se nalazi i crkva sv. Nikole u kojoj je on pokopan. Večera i noćenje na području Mugle.

3.DAN: LIKIJA
Doručak u hotelu. Danas se možete pridružiti fakultativnoj (doplata) vožnji brodom rijekom Dalyan i uživati u njezinom krajoliku. Jedino je brodom moguć dolazak do plaže Iztuzu, koju zovu i plažom kornjača, na samome kraju lagune. Ovdje ćemo napraviti kraću stanku za kupanje, a potom se vozimo natrag prema obali. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Kusadasiju, na čijem području ostajemo sljedeća dva noćenja. Večera i noćenje.

4. DAN: EFEZ
Doručak u hotelu. Danas posjećujete antički grad Efez, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta na svijetu. Očuvanost ovog istorijskog mjesta je izvanredna. Ovdje ćete vidjeti ostatke javne tržnice, hrama Domitian, Nympheuma, termi, velikog teatra (za 25.000 gledaoca), čudesne aleje Arcadia i Celsusove knjižnice. Večera i noćenje.

5. DAN: PAMUKKALE
Doručak u hotelu. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti još u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom lječilišnom hotelu. Večera i noćenje na području Pamukkalea.

6. DAN: HIERAPOLIS
Doručak. Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala. Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. vijeku pr. Kr. kao lječilište. Očaraće će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati se s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja te vidjeti brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Večera i noćenje na području Kemera ili Beleka.

7. DAN: ANTALIJA - VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Antalija se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Posjetitelje najviše privlače čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici, stara gradska jezgra Kaleici te jedna od najočuvanijih kulturnih ostavština - Hadrianova vrata, izgrađena još 130.g. pr. Kr. Centar starog grada, nekad rimsko pristanište, sada je preuređen u marinu oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na Mediteranu turističko je i kulturno središte regije. Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Tokom obilaska grada imat ćete priliku i za šoping, posebno nakita i modnih proizvoda od kože. Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje na području Kemera ili Beleka.

8. DAN: POVRATAK KUĆI
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do aerodroma i krenut ćete na put kući.

​Kuponi će biti dostupni po prijemu uplate
 • Kupone nije moguće stornirati

Napomene: Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. Letovi se organiziraju na redovnoj liniji aviokompanije Pegasus. Vremena polazaka aviona navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja aviona, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uslovima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uslovi otkaza putovanja putničke agencije Nikal. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. 
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga u toku izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Za državljane BIH na službenoj stranici Ministarstvo vanjskih poslova BiH www.mvp.gov.ba

Dokumenti potrebni za putovanja:
Državljanima BiH viza nije potrebna, dovoljan je pasoš važeći 6 mjeseci nakon povratka. Za ovo putovanja hrvatskim državljanima potreban je pasoš važeći još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja i viza, koja se ishodi putem sistema E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu potražnja vize po cijeni od 179,- kn (s uključenim troškom vize).
 
Opšti uslovi i uputi za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju saglasni ste s navedenim uslovima, stoga molimo cijenjene korisnike da pozorno pročitaju uslove. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 i polica od odgovornosti br. P11-7002579601 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

NIKAL TRAVEL

​Nikal d.o.o. putnička agencija osnovana je 2011. godine i otpočetka se nametnula kao lider u organizaciji putovanja u Tursku.

Sastavni je dio Nikal Travel Group B.V. sa sjedištem u Rotterdamu, Nizozemska.

Grupu čine podružnice u Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji, Letoniji i Estoniji, a u planu su već i otvaranje podružnica i u drugim zemljama.

Nikal putnička agencija izvodi atraktivna putovanja u Tursku i Španiju. Bez obzira na destinaciju ili vrstu putovanja posebnu pažnju posvećujemo najvišoj kvaliteti s odgovarajućim vrhunskim hotelima i odgovarajućom brigom o korisnicima.

Vlastiti čarter letovi iz Zagreba kao polaznom lukom, omogućavaju jednostavan i udoban prijevoz do dalekih destinacija. Pouzdani transferi modernim i klimatiziranim autobusima u zemljama Vašeg putovanja garantiraju opušteno odvijanje programa. Tako bez stresa stižete na cilj Vašeg putovanja. Naši iskusni vodiči u suradnji s provjerenim lokalnim agencijama organiziraju i izuzetno zanimljive izlete na destinacijama.

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s našim partnerima i sponzorima osigurali smo nenadmašiv omjer cijene i kvalitete.

Ukoliko nas još ne poznajete - iskušajte nas. Dozvolite da Vas razmazimo i osigurajte si Vaše putovanje iz snova.

Ugodan odmor i nezaboravno putovanje želi Vam
VAŠ NIKAL TIM.

NIKAL TRAVEL
Nadinska ulica 11; 10 000 Zagreb
Regija

00385/1/555-68-50

http://www.nikal.hr/index.php?plink=index#

email: [email protected]

Potrebni su nam saradnici u Vašem gradu! Dogovorite sve te lude ponude i postanite jedan od agenata Ludog Popusta! Ukoliko imate ludu ideju, kontaktirajte nas!
Neka Vaš "biznis" bude uspješan! Napredujte i dozvolite da Vam dovedemo nove klijente.
Postanite dio tih ludih popusta. Kliknite na ovdje i pošaljite Vaš prijedlog za ponudu dana!
Uz Ludi Popust možete lako i zaraditi!
Sve što trebate jeste da preporučite svojim prijateljima, poznanicima i rodbini sajt LudiPopust.com a mi Vam za svakog referala koji obavi makar jednu kupovinu poklanjamo 2 KM!
Imate želju? Očekujemo Vas prijedlog. Napišite koja je to sjajna ponuda koja bi Vas obradovala, potrudićemo se da je formiramo.
Predloži ponudu

NAŠA OBAVEZA PREMA VAMA

Nama u našem i vašem “Ludom Popustu”, nema ništa tako važno, kao što je odnos prema vama, našim klijentima. Nećemo vas izdati ili iznevjeriti vaše povjerenje. Ako ikada pomislite da ste bilo kojom od vaših kupovina iznevjereni, nazovite nas ili nam pošaljite e-mail i mi ćemo učiniti sve da nepravdu ispravimo.

DO
OVOG
MOMENTA

PRODANO KUPONA:
204241
UKUPNA UŠTEDA:
8558778.19 KM